FOREVER FIGHTING THE WORLD!!!

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Gene Wolfe 1931-2019

Η χθεσινή πυρκαγιά που κατέστρεψε μέρος του ιστορικού γοτθικού ναού της Παναγίας των Παρισίων επισκίασε μια άλλη στενάχωρη είδηση: τον θάνατο του σημαντικότατου αμερικανού συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Gene Wolfe. Για το διαμέτρημα και το έργο του εκλιπόντος μπορείτε να διαβάσετε αλλού. Για την παρούσα ανάρτηση-και ως μηχανικός ο ίδιος-κρατάω την δήλωση του πως οι δύο μεγάλες επιρροές του ήταν ο G. K. Chesteron και το Marks’ [Standard] Handbook for [Mechanical] Engineers


Εμείς που περιπλανηθήκαμε στην Urth του μακρινού μέλλοντος συντροφιά με τον Severian και πιστέψαμε στην έλευση του Νέου Ήλιου, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την λύπη μας για την απώλεια ενός μεγάλου ταξιδευτή. Farewell!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί ο Σεβέριαν να ήταν ο Νέος Ήλιος της εποχής του, αλλά ο Ήλιος του Γούλφ για την επιστημονική φαντασία είναι Αέναος.
Έφυγε ένας από τους τεράστιους...

Θα ξαναξεκινήσω τη σάγκα του Σεβέριαν εις μνήμη.

Αιρεσιάρχης

Κιμμέριος είπε...

Αιρεσιάρχη στηρίζω την απόφαση σου! Άλλωστε, το Βιβλίο του Νέου Ήλιου απαιτεί πολλαπλές αναγνώσεις. Εγώ μάλλον θα ξεκινήσω την Πέμπτη Κεφαλή του Κέρβερου.

Hail!

BALADEUR είπε...

Δεν έχω έρθει σε επαφή με το έργο του Gene Wolfe, αλλά όταν πεθαίνει ένας καλλιτέχνης "σβήνει" κι ένα αστέρι στον ουρανό. Κι όπως έλεγε και ο Αμερικανός καθηγητής Joseph Campbell:

"Οι καλλιτέχνες είναι θεραπευτές - μάγοι. Χρησιμοποιώντας σύμβολα και θέματα που μας συνδέουν με τον βαθύτερο εαυτό μας, μπορούν να μας βοηθήσουν στο ηρωικό ταξίδι της ζωής μας",...