FOREVER FIGHTING THE WORLD!!!

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Νέα

1) Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σταμάτη, τον πρόεδρο της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ (Φοιτητική ΛΕσχη ΦΑνταστικής ΛΟγοτεχνίας), για την πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχαμε και για το εξαιρετικό, έκτο τεύχος του περιοδικού της λέσχης με το οποίο με προμήθευσε. Ρίξτε μια ματιά στο ιστολόγιο της λέσχης, το έχω βάλει στους συνδέσμους.


2) Στην οδό Μαυρομιχάλη στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ Ακαδημίας και Σόλωνος βρίσκονται οι θρυλικές εκδόσεις Ωρόρα. Για όσους δεν τις έχουν υπόψη, οι εκδόσεις αυτές κυκλοφορούσαν ανθολογίες από τον ευρύτερο χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας (sci-fi, fantasy, τρόμου) σε μορφή βιβλίων τσέπης. Ο καλός κύριος που τις έχει σκοπεύει να κλείσει το μαγαζί σε ένα-δύο μήνες και κάνει την εξής προσφορά: αγοράζοντας 5 βιβλιαράκια, παίρνετε δώρο άλλα 3. Λαμβάνοντας υπόψη πως (εξ όσων γνωρίζω) τα βιβλία των εκδόσεων δεν έχουν πλέον διανομή στα βιβλιοπωλεία, είναι μια καλή ευκαιρία να συμπληρώσετε κενά στη συλλογή σας ή να αποκτήσετε μια πρώτη γνωριμία με κάποιες από τις πιο κλασικές ανθολογίες φαντασίας που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα. Αν ο εκδότης σας πει πως ένα από τα 3 επιπλέον βιβλιαράκια θα το επιλέξει αυτός και δε σας αρέσει η επιλογή του, πείτε του πως το έχετε ήδη και να πάρετε κάποιο άλλο.


3) Εδώ και κάνα μήνα ο λύκος των Grand Magus αλύχτησε ξανά και το κάλεσμα του δεν πρέπει να σας αφήσει αδιάφορους. Το Ηammer of the North είναι η νέα κυκλοφορία των Σουηδών, οι οποίοι μετά το πολύ καλό Iron will του 2008 επέστρεψαν με δυνατό Heavy Metal, επική διάθεση και τραγούδια-επικλήσεις στην εσωτερική δύναμη του ανθρώπου.



Δικοί τους οι στίχοι που κλείνουν την παρούσα ανάρτηση:

Time for fast decisions
Now it's live or die
Weakness spreading like a plague
Will you make the change or stay the same and fail
Strength is summoned from within
Northern star

4 σχόλια:

nihilio είπε...

Ωρόρα βρίσκεις από όσο θυμάμαι στην Πρωτοπορία και σε ένα παλαιοβιβλιοπωλείο στην Θεμιστοκλέους (δίπλα ακριβώς στην πλατεία, κάτω από ένα μεταλλομπλουζάδικο - δε θυμάμαι όνομα).

Αλλά η προσφορά είναι αξιόλογη, αν σκεφτεί κανείς ότι στα Ελληνικά δε βρίσκεις αλλιώς πολλές από τις ιστορίες που εξέδωσαν

Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Κιμμέριε, καλώς ήρθες στο βασίλειο των υπερασπιστών...

Σταμάτης

Κιμμέριος είπε...

Nihilio σχετικά πρόσφατα που πέρασα από Προτωπορία δεν είδα κάτι. Το άλλο το μαγαζί δεν το ξέρω καθόλου. Πράγματι πολλές από τις ιστορίες που εμφανίστηκαν στις ανθολογίες της Ωρόρα δεν τις βρίσκεις αλλού. Σκοπεύω να ετοιμάσω αποκαλυπτική σχετική ανάρτηση.

Σταμάτη ήδη έχω ξεκινήσει κάποιες έρευνες:
http://www.diavasame.gr/book.cfm?itemID=259

Ανώνυμος είπε...

Είναι εξαιρετικά και άλλα βιβλία ανθολογίες της Ωρόρα. Το μαγαζί αυτό αξίζει πραγματικά να το ψάξει κανείς... Θησαυροί κρύβονται στο βιβλιοπωλείο, όπου ο συμπαθής ιδιοκτήτης συνηθίζει να παρκάρει τη βέσπα του, χε χε...

Οι Grand Magus είναι χειμερινοί τύποι... Για αυτό και δεν έχω αναφερθεί ακόμα στο σφυρί του βορρά, το τέταρτο σύμβολο από τις σφραγίδες τους...

HAIL GRAND MAGUS - HAIL THE GREY WOLF

-GUARDIAN LORD-