FOREVER FIGHTING THE WORLD!!!

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Jon Lord RIP

Εδώ μιλάμε για γίγαντα της μουσικής. Καλό ταξίδι!


Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Αποστάτης Ιππότης

Ελάχιστοι είναι οι βάρδοι που θα σας πούνε ιστορίες για τον σερ Julian. Για το πως ο νεαρός ιππότης ξεγελάστηκε από μια γριά μάγισσα, κοιμήθηκε μαζί της και πήρε την θέση της στην υπηρεσία του Σατανά. Όμως ο Μαύρος Άγγελος δεν τον πήρε μαζί του στην Κόλαση αλλά του έδωσε εντολή να περιπλανηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και να δει τα παράξενα θαύματα του. Ο Julian έλαβε μέρος στις σταυροφορίες, επέστρεψε στην Ευρώπη και κατέληξε ένας φτωχός, περιπλανώμενος ιππότης βασανιζόμενος από τύψεις και αναπάντητα ερωτήματα. Έχοντας προδώσει την χριστιανική πίστη και φοβούμενος τα μαρτύρια της Κόλασης που τον περίμενουν, ο Julian θα επιδοθεί σε μια σειρά αναζητήσεων που θα τον οδηγήσουν στα πιο μακρινά και παράξενα μέρη. Θα θυσιάσει το αριστερό του χέρι σε έναν δαίμονα, θα γνωρίσει άλλες χώρες, άλλες διαστάσεις και άλλους θεούς, θα κοιτάξει πέρα από την Άκρη του Κόσμου και θα έρθει αντιμέτωπος με το απόλυτο σκοτάδι πάνω στο οποίο τα σύμπαντα και οι θεοί πλέουν σαν τσόφλια πάνω σε έναν μαύρο ωκεανό.

Carl Friedrich Lessing, H επιστροφή του Σταυροφόρου
Οι περιπέτειες του ιππότη Julian ξεδιπλώνονται σε μια σειρά σύντομων αφηγήσεων που έγραψε ο αμερικανός συγγραφέας φαντασίας Darrell Schweitzer και περιέχονται στο βιβλίο του We are all legends. Ο Schweitzer τοποθετεί τον ήρωα του μέσα σε έναν μεσαιωνικό κόσμο που μοιάζει να έχει περάσει μέσα από παραμορφωτικό φακό, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις ιστορικές λεπτομέρειες και την ακριβή ανασύσταση της εποχής. Κάποιες πτυχές του Julian του Αποστάτη μπορεί να φέρνουν στον νου τον Kane του Karl Edward Wagner ενώ το όνομα του παραπέμπει ευθέως στον ηρωϊκό αυτοκράτορα Ιουλιανό τον -για τους χριστιανούς- Παραβάτη. Ο ίδιος ο Schweitzer αναφέρει ως πηγές έμπνευσης του διάφορες μεσαιωνικές μπαλάντες και την ταινία Η έβδομη σφραγίδα του Ingmar Bergman. Το βιβλίο περιέχει δώδεκα διηγήματα-αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο. Δεν πρόκειται για συνηθισμένη ηρωϊκή φαντασία και θεωρώ πολύ πιθανό να μην αρέσουν σε πολλούς φίλους του είδους. Η δράση είναι λιγοστή και η ονειρική ατμόσφαιρα κυρίαρχη. Αν και στις περισσότερες ιστορίες λείπει η δύναμη, καταφέρνουν ωστόσο να δημιουργήσουν μια παράξενη αίσθηση στον αναγνώστη. Επαφίεται στην κρίση και τις προτιμήσεις του τελευταίου να τις εκτιμήσει για την ιδιότητα τους αυτή.


Περισσότερο από κάθετι άλλο, θα έλεγα πως οι ιστορίες του We are all legends αποτελούν παραισθητικά ταξίδια μέσα σε ένα σκοτεινό σύμπαν όπου όνειρο και πραγματικότητα μπλέκονται αξεδιάλυτα. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ακολουθήσουν τον αποστάτη ιππότη στην άχρονη και νεφελώδη αναζήτηση του ανάμεσα στις διαστάσεις και τους κόσμους...

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

To Κυνήγι

O Γκρίζος Άντρας επέστρεψε και το Κυνήγι ξεκίνησε! Θηράματα οι απανταχού ξενέρωτοι, μίζεροι, λιπόψυχοι και οσφυοκάμπτες. Υπό το φως των αστεριών οι λύκοι θα ξεσκίσουν τις σάρκες τους και το Σπαθί του Ωκεανού θα βαφτεί με το αίμα τους...

The Hunt είναι ο τίτλος του νέου δίσκου των Grand Magus που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό. Η σουηδική μπάντα διανύει περίοδο μεγάλης ακμής και ο ισχυρισμός αυτός αποδεικνύεται εύκολα με μια ακρόαση του The Hunt. Παραδοσιακό Heavy Metal σε εννέα εμπνευσμένες συνθέσεις με αναφορές στο ηρωϊκό παρελθόν, αγάπη για την ελευθερία και αναζήτηση της εσωτερικής δύναμης. Με κορυφαίες στιγμές το σαρωτικό ομώνυμο κομμάτι και το μυητικό Son of the last breath, το τελευταίο πόνημα των Grand Magus σηκώνει ψηλά τα λάβαρα της αγαπημένης μας μουσικής και τοποθετείται δικαιωματικά μεταξύ των καλύτερων κυκλοφοριών του 2012.


Όλοι στο Κυνήγι λοιπόν, τουλάχιστον όσοι τους έχει απομείνει λίγη Ψυχή μέσα τους... I follow the Hunt!